Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Megszavazták 2012 legjobb sportolóit

2013. január 23., szerda
Orbán Éva, Minczér Albert és az MKB Veszprém KC lett a 2012. év legjobbjai, február 11-én vehetik át a díjakat.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága január 23-i ülésén megválasztotta a tavalyi év legjobb sportolóit.

A hölgyek között a VEDAC kalapácsvetője, a háromszoros olimpikon, EB 7. Orbán Éva nyert, a második helyen az EB-bronzérmes veszprémi taekwondo-s, Mucsi Petra végzett, a harmadik helyezett díját pedig a VEDAC futója, Kéri Bianka veheti át, aki 2012-ben két számban is (400 m, 4x400 m) felnőtt országos bajnoki címet szerzett, és elődöntőt futott a junior világbajnokságon.

A férfiak között az első két helyen a VEDAC olimpikon futói végeztek. A Mezei Európa-bajnokságon is résztvevő, magyar bajnok akadályfutó Minczér Albert lett az első, a maratonfutó Kovács Tamás pedig a második. A harmadik helyen a Balaton Úszó Klub versenyzője, Rákos Patrik végzett, aki a Londoni Olimpián tartalékként vett részt, úszott a rövidpályás világbajnokságon, és 1500 méteren felnőtt magyar bajnoki címet is szerzett.

Csapatban a „hagyományoknak megfelelően” az MKB Veszprém KC magyar bajnok, kupagyőztes és BL-nyolcaddöntős csapata nyert, a második pozícióba a másodosztályt újoncként megnyerő 1. Futsal Club Veszprém került, még a harmadik helyen a Siketek és Nagyothallók Várkapu SE csapata végzett, mely a siketek és nagyothallók számára szervezett sporteseményeken értek el kiemelkedő eredményeket.

A sportévzáró ünnepséget február 11-én, hétfőn, 18:00 órakor rendezik a Veszprém Aréna előcsarnokában, ahol a győztes sportolók és csapatok edzőit is díjazzák, valamint különdíjak és sportvezetői elismerések átadására is sor kerül. A korábbi évekhez hasonlóan a legjobb diáksportolókat is díjazzák, ezúttal a 2011/2012-es tanév diákolimpiai bajnokai vehetnek át elismeréseket.

forrás: hajraveszprem.hu