Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Díjazták a legjobbakat

2013. február 12., kedd
Hétfőn este a hagyományoktól eltérően idén Sportévnyitót rendeztek a Veszprém Aréna aulájában. A rendezvényen megjelentek Veszprém város önkormányzati képviselői, sportvezetők, sportolók, edzők, testnevelők, diákok és mindenki, akik támogatják a veszprémi sportéletet, sportegyesületeket.

Mosonyi József köszöntőjét a Bonita Sporttánc Egyesület bécsi keringője követte, majd Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Hernandez Tamara és Szabó Ákos Bonie és Clyde kűrje után a diákolimpiai dobogósok és bajnokok voltak a főszereplők. A középiskolások országos pontversenyében a Vetési Albert Gimnázium a 2011/12-es tanévben 3. helyen, míg az általános iskolások versenyében a Báthory István Általános Iskola végzett az első helyen.

A diákolimpián döntős sportolókat díjazták, így Bácskay Zsófia Matild súlylökőt, Kéri Bianka futót, aki diákolimpiai csúcsot futott 400 méteren, Fertig Fruzsina kalapácsvetőt, Pásztor Bence kalapácsvetőt, Tóth Áron futót, Gönczöl Máté gátfutót, aki szintén diákolimpiai csúcsot állított fel 110 méteres gátfutáson, a Vetési Albert Gimnázium 4x400 méteres leány futóváltó csapatát (Nagy Cecília, Bierman Teodóra, Bábán Berta Júlia, Kéri Bianka), a Vetési Albert Gimnázium 4x1.500 méteres fiú futóváltó csapatát (Bakai Ferenc, Kilián Dániel, Szögi István, Kovács Olivér), a Vetési Albert Gimnázium súlylökő fiú csapatát (Lénárt József, Priczel Bence, Hegedűs Péter, Kovács Kristóf, Gönczöl Máté),

az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium fiú VI. korcsoportos kézilabda csapatát (Albert-Tóth László, Csiki Barnabás Bence, Füzi Attila, Gulás Máté, Gyene Norbert, Kisék Bence, Kisék Máté, Kozma Máté, Pásztor Máté Szabolcs, Pető Martin Péter, Sápi Adorján, Vizes Patrik), a Jendrassik- Venesz fiú V. korcsoportos kézilabda csapatát (Borbély Ádám, Goór Kristóf, Horváth Dániel, Hrobár Dániel,Ligetvári Patrik, Márton Balázs, Pócz-Nagy Dániel, Rózsavölgyi Gergő, Stranigg János, Sztárai Péter, Szudár Csaba, Végh Zoltán)

valamint a Táncsics Mihály V-VI. korcsoportos kispályás labdarúgó csapatát (Balogh Roland, Benkő Attila, Bierbauer Dániel, Bozsár Gábor, Lázár Norbert, Osvald Ádám, Oszkó Dániel, Szűcs Ádám (aki, a döntő legjobb kapusa címet is elnyerte) ) díjazta Porga Gyula polgármester úr.

Az újabb táncbemutatót a Szabadidő, Diák és Tömegsport Alapítvány által felajánlott díjak átadása következett. A szakszövetség által rendezett Országos Diákolimpia első helyezettjei részére a díjat Móninger László, a Kuratórium elnöke adta át Dobos Karolin gumiasztalosnak, Soltész Luca gumiasztalosnak, Kereszturi Viktória íjásznak, Kuti Balázs íjásznak, Kuti Bence íjásznak, Szentmiklóssy Imre alpesi sízőnek, Balassa Szabolcs tekézőnek, valamint a Vetési Albert Gimnázium leány tőrvívó csapatának (Sótonyi Eszter, Sörés Anna, Torma Laura).


A diáksport területén nyújtott kiemelkedő testnevelői tevékenység elismerése következett. Vesztergomné Nagy Rita, Vesztergom János és Szász Péter a Vetési Albert Gimnázium testnevelői, Salamon István a Jendrassik-Venesz testnevelője, Kobán László az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium testnevelője valamint Vántsa Endre a Táncsics Mihály Szakközépiskola testnevelője vehette át az elismerést Németh Csabától, a Veszprém Megyei Diáksport Szövetség elnökétől.

Az Angel Cheerleaders csapat fellépése után a Hajráveszprém.hu szerkesztősége által kiválasztott az Év Sportpillanata díj közönségszavazás eredményének ismertetése következett. A szavazás alapján harmadik helyen végzett a VEDAC londoni Olimpia résztvevőinek köszöntése, Minczér Albert, Kovács Tamás és Orbán Éva vehette át a díjat.

A második helyen az 1. Futsal Club Veszprém csapata zárt, akik első NB I-es győzelmükkel kerültek az év sportpillanatai közé. Piltman Balázs, a szavazás koordinátora az első díjat az MKB Veszprém KC csapatának adhatta, akik a Kiel elleni BL győzelemmel érdemelték ki az elismerést.


A pom-pom lányok produkciója után a Veszprém Város Sportjáét elismerések átadása következett, a díjat átvehette Szántóné Egri Éva az Építők Természetbarát SE tagja, Balogh Tibor, a Bakony Kendo és Iaido Club elnöke, Mihály András, a Veszprémi Szabadidő és Tömegsport Egyesület elnöke. A 2012-es évben kiemelkedő sportteljesítménye alapján külön elismerésben részesült Pásztor Bence kalapácsvető, a VEDAC atlétája.


A 2012-es év Veszprém Város Legjobb Sportolóinak a díjat Németh Lajos alpolgármester úr adta át felnőtt női kategóriában Kéri Bianka futóatlétának, Mucsi Petra taekwondosnak és Orbán Éva kalapácsvetőnek.


Felnőtt férfi kategóriában Rákos Patrik úszó, Kovács Tamás maratonfutó és Minczér Albert akadályfutó vehetett át elismerést Brányi Mária alpolgármester asszonytól és Némethné Károlyi Jolán képviselő asszonytól.


A csapatoknak Porga Gyula polgármester úr adta a díjat, harmadik helyen a Siketek és Nagyothallók Várkapu SE végzett, a második az 1. Futsal Club Veszprém lett, az első helyen pedig az MKB Veszprém KC végzett.


A műsort az Angel Cheerleaders tánccsapat bemutatója zárta, majd Császár Gábor pohárköszöntőjével állófogadáson vehettek részt a megjelentek.

forrás: hajraveszprem.hu