Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Átadták a Gizella-díjakat

2013. május 11., szombat
Hárman vehették át Veszprém város egyik legrangosabb kitüntetését szombaton a Petőfi Színházban.

A rendezvényen Vargha Tamás, honvédelmi államtitkár is felszólalt. Elmondta, Veszprém büszke lehet az államalapításban játszott szerepére, és arra, hogy katonaváros. Közölte, a magyar honvédség nemzeti intézmény, amely jelenleg átalakulóban van. Ennek a folyamatnak végére egy olyan ütőképes hadseregünk lesz, amely hatékonyan védheti majd hazánkat – tette hozzá.


A város díszvendége Szita Károly, Kaposvár polgármestere is köszöntőt mondott. Elmondta, büszkeséggel tölti el, hogy itt lehet, és Veszprémmel működhet együtt. A politikus méltatta a város erős közösségét és az itt élők tiszteletét a hagyományok iránt. Kiemelte, a városok együttműködésével mindenki nyertes lesz, hiszen közösen gazdagíthatjuk majd egymást.


2013-ban Gizella-díjat vehetett át Lunk Gabriella, a Bonita táncegyesület vezetője kiváló szakmai munkájáért. Mikor kitüntetését megkapta, a táncosai állva tapsoltak neki. Díjat kapott még Tóthné Stupián Anikó, a VEDAC edzője, akinek többek között az olimpikon Minczér Albert felkészítését is köszönhetjük. Végül, de nem utolsó sorban emlékérmet vehetett át az idén 55 éves TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, akik fennállásuk alatt rengeteget tettek a kultúráért. Az elismeréseket Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át.


forrás: vehir.hu