Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 13. hétfő // Szervác névnap

Bécsi Nikolett ismét Európa-bajnok

2024. április 28., vasárnap
Harmincegy ország közel 900 versenyzője mérettette meg magát a lengyelországi Lublinban 2024.április 17-24. között rendezett AETF Taekwon-do Európa-bajnokságon. A magyar válogatott egy remek fináléban győzte le a házigazdákat.


Vajky László edző és Bécsi Nikolett

- Egy nehéz EB-n vagyunk túl, de még az utolsó pillanatok is bearanyozhatják a versenyzők életét. Ez történt a VEDAC versenyzőjével, Bécsi Nikolettel, aki az EB végére kiharcolt a női erőtörő csapattal egy Európa bajnoki címet. A világversenyeken a legjobban szereplő női erőtörői túlnyomórészt Európában vannak. Így nagyon komoly eredménynek számít az EB-aranyérem, főleg csapatszámban, mivel ott nagy és erős felépítésű sportolónők szerepelnek eredményesen – mondta el Vajky László edző.

A Magyar erőtörő csapat - aki Európa-bajnoki (2018) és világbajnoki (2019) címmel is rendelkezik -, már a tavalyi VB-n is esélyesként indult, a lengyelekkel együtt (akik az előző EB-t nyerték meg a magyarok előtt).


Kovács Adrienn, Süli Tamara, Bécsi Nikolett, Szilasi-Horváth Réka, Tamás Tímea és Kosztú Veronika

- Sajnos ott, vitatható adminisztrációs okok miatt kizárták mindkét éremesélyes csapatot a versenyzésből, így nem küzdhettek az érmekért. Most viszont újra döntőbe került a két csapat. Magabiztos versenyzéssel, három döntetlen értékű hosszabbítás után a magyar lányok nyertek, köztük a legkönnyebb, 50 kg alatt is versenyző Bécsi Nikivel – számolt be a versenyről Vajky.

Az Európa-bajnok hat fős csapat tagja volt még Kosztyú Veronika, a Balatonalmádi TKD képviseletében, (Nikivel már voltak 2018-ban Európa-bajnokok csapatban), Süli Tamara, a Budapesti Sasok TKD versenyzője, (mindhárom sportoló tagja volt a 2019-es VB-győztes magyar csapatnak Németországban), a szintén veszprémi Kovács Adrienn, a Veszprémi TKD SE versenyzője, aki most szerepelt előszőr a magyar válogatottban, valamint Szilassi-Horváth Réka, a Budapesti Sasok TKD és Tamás Tímea, a Nagybánhegyes TKD versenyzője.

Az AETF Taekwon-do magyar válogatott öt arany-, egy ezüst- és hét bronzéremmel zárta a kontinensviadalt. Következő versenye a Világkupa lesz június elején.

Fotó: Vajky László