Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Dél-Afrikában edzenek a dobók

2013. január 22., kedd
A sikeres felkészülés érdekében Dél-Afrikában edzőtáboroznak hazánk legjobb dobóatlétái, köztük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) öt kalapácsvetője is.

A sikeres felkészülés érdekében Dél-Afrikában edzőtáboroznak hazánk legjobb dobóatlétái, köztük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) öt kalapácsvetője is. A Magyar Atlétikai Szövetség finanszírozásában Orbán Éva magyar bajnok már a múlt héten elutazott, míg az utánpótlás korosztály legjobbjai kedden repülnekel a távoli országba, ahol most éppen a nyár közepén járnak, és napközben átlagban 35 Celsius-fokot mutatnak a hőmérők.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián és az ugyancsak szombathelyi reménység, Németh Kristóf Orbán Éva társaságában már a múlt héten megkezdte a munkát a déli féltekén.

A veszprémi Pásztor Bence a junior Európa-bajnokságra készül, az ifjú kalapácsvető az arany egyik fő esélyese.

A veszprémi fiatalok, Fertig Fruzsina, Árvai Krisztián, Töreky Balázs és Pásztor Bence viszont ma indulnak útnak Zentai Tiborral, a dobószakág vezetőjével és más tehetséges szombathelyi fiatalokkal. - Éváék hat, míg az utánpótlás három hetet tölt el Dél-Afrikában. Jókor jön ez az edzőtábor, hiszen jelenleg hó borítja Veszprémben a dobópályát és gyakorlatilag itt lehetetlen a gyakorlás. Most a dobók az alapozás végén járnak, így kiemelkedően fontos hetek következnek a számukra. Nagyon örülünk, hogy a sikeres felkészülést szem előtt tartva a MASZ ilyen lehetőséget biztosít a legjobbjainknak - fogalmazott lapunknak Németh Attila.

A versenyzők a téli dobóbajnokságok előtt érkeznek majd haza, a felnőttek február 23-án, míg az utánpótláskorúak március 3-án lépnek dobókörbe. Az említett sportolókra az idén nagy feladatok várnak, hiszen felnőtt-világbajnokságot tartanak Moszkvában, ahol Orbán Éva a döntőbe jutást célozhatja meg, míg Töreky, Árvai és Fertig az utánpótlás Európa-bajnokságon bizonyíthatja tehetségét.

Pásztor Bence pedig a junior Európa-bajnokság egyik fő esélyese.

forrás: veol.hu