Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 01. szerda // Fülöp névnap

Darts versennyel zártuk az évet

2024. január 02., kedd
A VEDAC Darts Szakosztálya a megyei díjátadó megszervezését követően versenyrendezőként is bemutatkozott a dartsos közösségben.

Az Évzáró Nagy Darts Versenyen 53 versenyző állt táblák elé az ÉNIDŐ Életmód és Sportegyesület központjában rendezett viadalon, december 30-án. A nevezők között olyan nevek is szerepeltek, mint Major Nándor, Bagi János, Mészáros Ferenc, Lakatos Gergely. A veszprém vármegyei, a Bakony-Balaton régió csapatait is képviselték erős játékosok: Szalai Csaba, Auerbach András, Illés István, Banai Tibor, Kalocsa Zoltán és Attila. A szomszédos Fejér megyéből is érkeztek komoly dartsosok: Rotter Kristóf, Rádi Ágoston, Gyöngy Árpád.

Színvonalas mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők, rengeteg 180/171-es dobás és sok 100 feletti kiszálló is volt a verseny folyamán. Az oda-visszavágós rendszer és az emelt létszám miatt kissé elhúzódott a csoportkör, de a hangulat végig remek volt. Az egyenes kieséses szakaszba végül a legjobb 32 fő kvalifikálta magát. Aki eredményes szeretett volna itt lenni, végig stabil játékot kellett mutatnia, néhány kisebb hiba vagy megingás már kieséshez vezetett.

A verseny különdíjasai és helyezettjei: Doktor Levente - legmagasabb kiszálló (156), Mészáros Ferenc - Legtöbb 180/171 (4 db), harmadik helyezettek: Doktor Levente és Banai Tibor, második helyezett: Rádi Ágoston, első helyezett: Gyöngy Árpád


A verseny díjazottjai

A Krajcsi Balázs, Auerbach András, Tar Csaba és Molnár István Krisztián alkotta lebonyolító csapat egy jól szervezett, népes mezőnyt felvonultató versennyel tudott bemutatkozni. VEDAC Darts Szakosztálya 2024-ben további versenyek megrendezését tervezi, megyei, Liga, csapat és egyéb rangos versenyek is a tervek között szerepelnek, ahol természetesen a hazai versenyzők is rajthoz állnak majd.