Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 28. vasárnap // Valéria névnap

Elismerések két díjátadón is

2023. december 10., vasárnap
A Veszprém Vármegye legjobb sportolója és a Veszprém Megyei Darts Bajnokság díjátadóján összesen hét sportoló eredményeit ismerték el.


Török Krisztián, Vajky László, Bécsi Nikolett, Gosztolai Mária, Esső Ádám és Esső András

A hagyományoknak megfelelően a veszprémi megyeháza Szent István termében rendezték a 2023. évi Veszprém Vármegyei Sport Díjátadó Gálát. A Veszprém Vármegyei Önkormányzat rendezésében megvalósult eseményen sportolóinkat is díjazták.

A Veszprém Vármegye legjobb sportolója díj átadásán négy kategóriában ismerték el atlétáink eredményeit. Gyermek fiú kategóriában Esső Ádám gerelyhajító bizonyult a legjobbnak, Török Krisztián és Esső András tanítványa kiválóan szerepelt korosztálya területi versenyein, és az Összetett Atlétikai Magyar Bajnokságon az U14 korosztály többpróba versenyszámában 1. helyen végzett.

Felnőtt női kategóriában a nem először díjazták Bécsi Nikolett kiváló teakwondost. Vajky László tanítványának idei eredményrangsora is figyelemreméltó, az idei Európa-bajnokságon erőtörésben 2. lett, az Európa-kupán küzdelemben bronzérmet szerzett, a világbajnokságon speciáltörésben negyedik, küzdelemben ötödik lett.

Mindkét szenior kategória díját a VEDAC atlétái érdemelték ki. Gosztolai Mária (edzője Páli Viktor) a szenior Európa-bajnokságon súlylökésben aranyérmet vehetett át, az országos bajnokságon súlylökésben és diszkoszvetésben sem talált legyőzőre. Szenior férfi kategóriában Kósa Zoltán (edzője Koós-Hutás László) eredményeit ismerték el, aki a szenior Eb-n 400 méteres gátfutásban hetedik helyen ért célba, miután megnyerte az országos bajnokságot.

Az Énidő Életmód és Sportegyesület adott otthont a 2023. évi Veszprém Megyei Darts Bajnokság díjátadójának. A VEDAC idén alapított darts szakosztályának frissen igazolt tagjait is díjazták az eseményen.


Auerbach András, Auerbach Zalán és Krajcsi Balázs

A páros versenyben Auerbach András és Krajcsi Balázs összesítésben a második helyet szerezte meg. Auerbach András egyéniben a felnőtt másodosztály 3. legjobb versenyzője lett, teljesítményével kivívta a jogot, hogy 2024-ben az első osztályban szerepelhessen. Kisfia, Auerbach Zalán serdülő korosztályban az 5. legjobb dartsos lett a megyében.