Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Közösségi rekreációs programok a Séd-völgyben

2022. november 21., hétfő
Négy alkalommal rendeznek a Séd-völgyben elkészült új futókörhöz kapcsolódóan közösségi rekreációs programokat novemberben és decemberben, a helyi általános iskolák és a lakosság bevonásával.

Az első eseményt november 25-én, pénteken rendezik, mely az elkészült új futókör tesztelésére is lehetőséget ad. November 29-én történik a futókör hivatalos átadása, a hozzá kapcsolódó rekreációs programokkal, majd december 5-én Mikulás futással, december 11-én Adventi futással egészül ki programsorozat.

Az események operatív lebonyolítója Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a sport és szabadidős programokban jártas egyesületünk, a VEDAC, a szervezők a négy eseményen több száz főt szeretnének megmozgatni. Bár az időjárás befolyásolhatja a rendezvények sikerét, de ennek kiküszöbölésére esőnapokat is kijelöltek a szervezők.

A programsorozat apropóját az adja, hogy a Séd-völgyben egy 800 méter hosszú, rekortán burkolatú futókört alakítottak ki, mely a helyi lakosság rekreációs tevékenységét hivatott szolgálni.

Az események a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa Program keretében valósul meg, finanszírozása az ET-INF-2021/11-4046 számú támogatói szerződéssel rendelkező, „Projektelőkészítési és lebonyolítási feladatok -Futókör a Séd-völgyben, Halle utcai parkoló, Játszóterek, Kiskuti Csárda” című támogatási szerződés keretében kapott forrás terhére történik.

A programsorozatot követően a futókör a lakosság rendelkezésre fog állni, ingyenes használatra, Veszprém egyik legszebb természeti környezetében, a Séd-völgyben.

A 800 méteres futókör építése a 2021. évi Országos Futópálya-építési Program keretében, a „Kolostorok és Kertek a veszprémi vár tövében” elnevezésű közpark területén valósult meg. A Támogatói Okirat iktatószáma: MK_TSZ/180/2 (2021)