Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Nemzetközi és hazai dobó sikerek

2022. március 23., szerda
A dobó Európa-kupán és az U20, U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságon is kiváló sikereink születtek.


Csatári Jázmin

Két sportoló képviselte a egyesületünket a portugáliai Leirában megrendezett dobó Európa-kupán.

A mindössze 17 éves veszprémi kalapácsvető, Csatári Jázmin a felnőttek közt indult és 61.50 méteres eredményével a B döntő hetedik helyén zárt.

A másik veszprémi induló Péringer Márk diszkoszvető volt, aki az U23-asoknál mutathatta meg magát. A fiatal sportoló végül 47.47 méterrel a kilencedik helyet érdemelte ki az A döntőben.

Remekül szerepel a magyar válogatott, férfi kalapácsvetésben a szombathelyi Halász Bence 76.69 méterrel megnyerte a viadalt. Aztán a mezőny legfiatalabb tagja, a budapesti Herczeg György szerzett értékes bronzérmet a gerelyhajítók U23-as versenyében.

Történelmi bronzérmet szerzett a magyar női válogatott, mely Gyurátz Réka kalapácsvető, Márton Anita súlylökő, Bogdán Annabella gerelyhajító, Kerekes Dóra diszkoszvető teljesítményének köszönhetően bronzérmet érdemelt ki, a csapat tagja volt a VEDAC-os Csatári Jázmin is.

Az elmúlt hétvégén rendezték az U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, ahol az U20-as korosztály férfi és női kalapácsvetésben is magabiztos veszprémi győzelem született.


Csekő Miklós

Csekő Miklós magabiztosan nyerte meg az U20 férfi kalapácsvetést, az aranyérmet 74.06 méteres egyéni csúccsal szerezte meg.

Az U20 női kalapácsvető mezőnyben Csatári Jázmin zsinórban harmadik versenyén teljesített 60 méter felett, az OB-n is hat dobásából öt 60 méter felett csapódott a földbe, és 61.61 méteres teljesítménye több mint négyméteres előnnyel biztosította be győzelmét.

U18 női gerelyhajításban Dósa Jázmin Petra 41.69 méteres remek egyéni csúcsával negyedik lett, mindössze 23 centiméterrel lemaradva a dobogóról.