Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2021. december 05. vasárnap // Vilma névnap

Szintteljesítés és egyéni csúcsok

2021. június 17., csütörtök
Hatalmas egyéni csúccsal nemcsak megnyerte a gerelyhajítást Máté Fanni a korosztályos országos bajnokságon, hanem egyúttal kvalifikációt szerzett az utánpótlás Európa-bajnokságra. Kiemelkedően szerepeltek sportolóink az utánpótlás és junior országos bajnokságon.

Miskolc adott otthont az U23-as és U20-as ob-nak, mi erős csapattal utaztunk el a Borsod-megyei városba. Négy bajnoki címet szereztünkk, és három ezüstérmet is begyűjtöttünk.


Péringer Márk diszkoszvetésben viszont mindenkit maga mögé utasított

Kezdjük az U23-as korosztállyal a nagyszerű eredmények bemutatását:

Rezeli Martin férfi 800 méteren új egyéni csúccsal 2:05.37 perccel a nyolcadik helyen zárt. A 400 méter gátfutásban a hetedik helyet szerezte meg 1:03.27 perccel. 3000 méter akadályon is képviselte a veszprémi színeket, és 10:22.40 perces egyéni legjobbal az ötödik helyen ért célba.

Súlylökésben Péringer Márk 13.99 méterrel az előkelő negyedik helyen zárt, diszkoszvetésben viszont mindenkit maga mögé utasított, és 49.82 méterrel nyerte meg a számot. Ugyanitt Czeller Gábor 43.99 méterrel a negyedik helyen végzett.

Férfi kalapácsvetésben Czeller Gábor ezüstérmet szerzett 67.53 méterrel, csapattársa Minyó Bence 56.01 méterrel a negyedik lett.


Férfi kalapácsvetésben Czeller Gábor ezüstérmet szerzett

Női diszkoszvetésben Gombás Petra 33.05 méterig jutva ért el új egyéni csúcsot és végzett a negyedik pozícióban. Kalapácsvetésben már a dobogóra is felállhatott: 54.36 méterrel a második helyet szerezte meg.

Gerelyhajításban Máté Fanni régóta várt sikernek örülhetett: 53.11 méterrel nemcsak közel két méterrel megjavította egyéni csúcsát, hanem kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokságra is. A szint 51.50 méter volt, de Török Krisztián tanítványa ezúttal könnyedén maga mögött hagyta ezt az eredményt.


Gerelyhajításban Máté Fanni kvalifikálta magát az utánpótlás Európa-bajnokságra

Áttérve a juniorokra: Strigencz Zalán továbbra is szenzációs formát mutat, a diszkoszvetést új egyéni csúccsal 57.43 méterrel nyerte meg. Mozsdényi Dávid tanítványa ezzel az eredménnyel junior vébé szintnek is örülhetett. A nemzetközi mezőnyt látva ilyen teljesítménnyel akár döntőbe is juthat az idei világversenyeken.


Strigencz Zalán továbbra is szenzációs formában van

Gerelyhajításban Vígvári Kendét kell megemlítenünk, 48.04 méterig jutott, és ezzel a hetedik helyezést érte el.

Női kalapácsvetésben Csatári Dominika szerzett bajnoki címet 47.32 méterrel.

Gerelyhajításban Till Adél számára hozott ezüstérmet a rengeteg munka, 45.96 méterrel egyéni legjobbját is átírva végzett a második helyen.


Női kalapácsvetésben Csatári Dominika szerzett bajnoki címet

Szólnunk kell még Csekő Miklósról, aki ugyan még ifjúsági korú versenyző, így nem szállhatott harcba a bajnoki címért a junior kalapácsvetőknél. A fiatal tehetség azonban teljesítette a szintet a junior EB-re és VB-re is, és mivel többen is pályáznak a világversenyekre való utazásra, ezért a szövetség három válogatón dönt az utazók sorsáról. Az első ilyen verseny a miskolci volt, ahol ugyan az ob-t a szombathelyi Katavics Balázs nyerte (67.06), ám a válogatót Csekő Miklós húzta be, méghozzá nagy fölénnyel, 69.51 méterrel, mögötte a második helyen a Pápai AC versenyzője, Füredi Dániel végzett (67.23).


Csekő Miklós ifjúsági korú kalapácsvető teljesítette a szintet a junior EB-re és VB-re