Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Értékes helyezések

2021. február 22., hétfő
Egy szűkebb csapatot, főként utánpótláskorú versenyzőket indítottunk a fedett pályás atlétikai magyar bajnokságon.

Budapesten, a BOK Csarnokban rendezték az elmúlt hétvégén az idei Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságot. Férfi magasugrásban Sántik Dávid tovább javított az elmúlt hetek eredményein, és eddigi egyéni legjobbját beállítva, 2.08 méterrel hetedik lett. Érdekesség, hogy öt versenyző is 2.08 métert ért el, Sántik egy hajszállal maradt le a dobogóról, a harmadik és a hetedik helyezett között a sikertelen kísérletek száma rangsorolt, a VEDAC atlétájának így be kellett érnie a hetedik hellyel.


Sántik Dávid

Súlylökésben Péringer Márk 14.57 méterrel a hatodik helyezést szerezte meg, míg Strigencz Zalán, a mezőny legfiatalabb tagjaként, új egyéni csúccsal, 13.43 méterrel nyolcadik helyen végzett.

A nőknél Fekete Júlia két számban mérette meg magát. A 2005-ös születésű sportoló 200 méteren a mezőny legifjabb tagjaként 25.53-as egyéni rekorddal a tizedik lett, míg 400 méteren szintén megjavította eddigi legjobbját, és 57.81 másodperccel a kilencedik lett. Nála fiatalabb futó az első tíz között nem is volt.

A 800 méteres távon sem vallottak szégyent az ifjú veszprémiek: Rédling Renáta 2:12.42-es egyéni csúccsal a hatodik, míg Szemán Kata 2:18.97-es egyéni legjobb eredménnyel a tizedik lett a felnőtt mezőnyben.


Rédling Renáta, Fekete Júlia és Szemán Kata