Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Kitűnően szerepeltünk a Wizzair Félmaratonon

2020. szeptember 08., kedd
A Wizzair Félmaraton Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató országút futóversenye, méltó körülményeket biztosít az országos bajnokság indulóinak is.


A férfiak élmezőnye

A reggel 8 órás rajtnál még kellemes 19 fok várta a szépszámú mezőnyt (6500-an indultak), de a későbbi rajtoknál és a célba érkezéskor már igazi nyári meleg, teljes szélcsend és tűző napsütés nehezítette a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevőinek dolgát.

A koronavírus miatt példa nélküli biztonsági intézkedések mellett zajlott az esemény. A résztvevők a rajtszámukat csak egy COVID19 nyilatkozat kitöltése és testhőmérséklet mérés után vehették át. A rajtzónák mindenki csak szájmaszkban állhatott be, az útvonalon a frissítőállomások elrendezése és a frissítők felvétele is kontakt mentesen történt, a versenyközpont helyszínén minden fontosabb ponton kézfertőtlenítőket lehetett használni.

A 21 kilométeres táv Magyarország Félmaratoni Országos Bajnoksága is volt, így szinte a teljes hazai élmezőny képviseltette magát.

A férfiak versenyében nem született meglepetés, Csere Gáspár sorozatban negyedik alkalommal végzett az élen, Jenkei Péter és Koszár Zsolt előtt. A veszprémiek futója a cél előtt már egyszer elfutott a maratoni bajnok Jenkei Andrástól, a végén egy másodperc döntött közöttük, mégis elégedetten nyilatkozott: "Sok nehézség után, sérülésből felépülve, viszonylag kevesebb edzésből úgy érzem, jól futottam, mindent megtettem. Ez már talán a hatodik egyéni bajnoki érmem, bár csapatban már többször nyertünk."


Koszár Zsolt és Jenkei Péter


Koszár Zsolt

Szintén remekül teljesített a londoni olimpikon Kovács Tamás, aki ezúttal a hatodik helyen ért célba. A veszprémieknél Kis Áron és a fiatal Odonics Gábor is jól teljesített, de kis különbséggel a csapatversenyben a BEAC mögé szorultak, elsősorban az egyéni győztes Csere jó teljesítményének köszönhetően.


Kovács Tamás és Tóth Melinda

A női versenyben Kovács-Garami Katalin élete első felnőtt bajnoki címét szerezte (fiatal korában ő is megfordult a VEDAC-ban egy rövid ideig) a félmaratonin. Utána Szabó Nóra majd Szabó Tünde érkezett a célba. A VEDAC női csapata bronzérmes lett Weibl Anissa Zsófia, Brassay Réka és Barabás Eszter összeállításban.


A női csapat

Közel ezren választottátok az idei év újdonságát, a Manna ABC 10 km-es távot is, itt már igazi kánikulai hangulat uralkodott. A férfiak versenyében a VEDAC színeiben versenyző még csak 17 éves Gáll András magabiztosan győzött.


A férfi csapat

Eredmények:
Férfiak:
Csere Gáspár (BEAC) 01:06:29
Jenkei Péter (Vasas) 01:08:09
Koszár Zsolt (VEDAC) 01:08:10
Nők:
Kovács-Garami Katalin (BHSE) 01:18:52
Szabó Nóra (Margitszigeti AC) 01:19:11
Szabó Tünde (PVSK) 01:19:18

Veszprémi eredmények:
Férfiak:
3. Koszár Zsolt
6. Kovács Tamás
Csapat:
2. VEDAC (Koszár Zsolt, Kovács Tamás, Kis Áron)
Nők
Csapat:
3. VEDAC (Weibl Anissa Zsófia, Brassay Réka, Barabás Eszter)
MANNA ABC 10 km 1. Gáll András 34:08

Szerző: Koós Hutás László