Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 28. csütörtök // Gedeon névnap

Javuló egyéni csúcsok

2020. július 29., szerda
A hagyományos Németh Pál emléknapon vettek részt egyesületünk sportolói Szombathelyen, ahol több egyéni csúcsot is sikerült elérniük.


Csekő Miklós

A vasi megyeszékhelyen már tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Németh Pál emléknapot, ahol rendhagyó módon a kalapácsvetőkön kívül a diszkoszvetők is dobókörbe állhattak. A VEDAC népes csoporttal utazott a dobópápaként ismert, korábbi kiváló dobóedzőnek emléket állító eseményre.

A férfiak diszkoszvető számában hármas veszprémi siker született: Mozsdényi Dávid 53.24 méterrel nyert, megelőzve két tanítványát is, Péringer Márkot és Stringecz Zalánt. Mindketten új egyéni csúcsot könyvelhettek el a felnőtt szerrel, előbbi 50.86 métert, utóbbi 49.32 métert.


Striegencz Zalán, Péringer Márk, Mozsdényi Dávid

A férfiak kalapácsvető számában, ahol 7.26 kilogrammos szerrel versenyeztek a résztvevők, a hazaiak világbajnoki bronzérmes sportolója, Halász Bence nyert 78.55 méterrel. Czeller Gábor, 66.25-tel ötödik, Minyó Bence 54.16-tal hatodik lett.

Női kalapácsvetésben Orbán Éva próbál minél jobb formába kerülni, most 62.39 méterrel második lett a már biztos olimpiai résztvevő, szombathelyi Gyurátz Réka mögött (67.62). Ugyanitt Gombás Petra 55.71-gyel hatodik helyen végzett.

A férfiak junior korosztályában hat kilós kalapáccsal Csekő Miklós remekelt, a Pápai AC képviselője, Sztupák László (66.82) mögött második helyezést szerzett 62.43-mal, mögötte bronzérmesként zárt Minyó Bence új egyéni csúccsal 60.87 méterrel, míg Görföl Benedek 44.32-vel az ötödik helyen fejezte be a versengést.

A nőknél ugyanebben a korosztályban Csatári Dominika szerzett egy ezüstérmet 39.11 méterrel. Testvére, Csatári Jázmin a serdülőknél lett második 59.87 méterrel.

Az ifjúsági kategóriában a fiúk öt kilós kalapáccsal dobtak. Csekő Miklós mindenkit maga mögé utasítva, új egyéni csúccsal 69.22 méterrel nyert. Görföl Benedek 48.07 méterrel negyedik lett. A lányoknál Fertig Fanni vehetett át aranyérmet, szintén megjavította eddigi legjobbját, és 52.16 méterrel győzött.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, örvendetes Csekő Miklós egyéni csúcsa és abban bízik, hogy az országos bajnokságon már áttöri a fiatalember a bűvös 70 méteres szintet is.


Fertig Fanni

- Fertig Fanni még csak újonc korosztályú, ám biztató eredményt ért el az idősebbek, az ifik között. Nagyon szépen teljesítettek a fiatal diszkoszvetők is, Péringer Márk és Stringecz Zalán is kihozta a maximumot magából, s ennek eredménye, hogy új egyéni csúcsot értek el.

A VEDAC atlétái számára az augusztusi hónap a korosztályos országos bajnokságokról fog szólni, ahol nemcsak dobó, hanem ügyességi és futó számokban is megméretik magukat a versenyzők.