Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. március 29. péntek // Auguszta névnap

Előadás a sportolók megfelelő táplálkozásáról

2020. március 09., hétfő
Érdekesnek ígérkező, ingyenes előadást tart március 18-án, a Pannon Egyetemen Kindl Gábor sporttáplálkozási szakértő.

A 18:00-kor kezdődő program előadója Kindl Gábor, Magyarország hosszútávú triatlon bajnoka (1992), Hawaii Ironman résztvevő, a sporttáplálkozás és sportfrissítés egyik legismertebb hazai szakértője, az termékek és az Enduraid frissítés tervező mobil applikáció egyik megálmodója.

Az egyetemi és a városi sportélet három meghatározó sportszervezete, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet (PE-TSI), a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) február 11-én kötött stratégiai együttműködési megállapodást a vonzáskörzetének sportszakmai fejlesztése érdekében.

Az együttműködés első lépéseként márciusban és áprilisban sportszakmai előadásokat tartanak a Pannon Egyetemen. A résztvevők számára ingyenes előadások nyitottak lesznek más sportklubok számára is, várják az érdeklődő sportolókat, edzőket, sportvezetőket, valamint a programok nyitottak a szabadidősportolók, a lakosság számára is.

Március 18-án, Hogyan táplálkozz, ha sportolsz címmel Kindl Gábor tart előadást, március 25-én sportpszichológiai témában, Téthelyzetben címmel Szilárdi Katalin, míg április 15-én Dr. Béres Sándor mozgáselemzési módszerekről ad át ismereteket.

Hogyan táplálkozz, ha sportolsz? Előtte, közben, utána? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ Kindl Gábor, korábbi válogatott és sokszoros országos bajnok triatlonista, mely idő alatt (1989-1992) a VEDAC színeiben készült a triatlon futószámára Koós-Hutás László irányításával. Később már munka és család mellett 38 évesen futotta 2:35:39-es második legjobb maratoni idejét, mellyel a 2007-es évi Maratoni OB-n harmadik helyezést ért el csapatban, a VEDAC színeiben.

A sporttáplálkozás és sportfrissítés alapvető kérdéseinek megtárgyalása mellett szó lesz az termékekről és az Enduraid frissítés tervező mobil applikációról, mely a mindennapi sporttevékenység megtervezéséhez nyújt rendkívül hasznos segítséget.