Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Két verseny egy helyen

2018. november 06., kedd
A mezei futásé lesz a főszerep vasárnap, Nemesvámoson, ahol a VEDAC két rangos versenyt is lebonyolít.

Az óvodás korúaktól egészen a felnőttekig minden korosztályt várunk november 11-én a Mezei Futó Liga harmadik fordulójára, a Vesz-Mont Group Kupára, valamint a Sport XXI. Program Közép-dunántúli Régiójának mezei versenyére.

Egyesületünk harmadik alkalommal ad otthont a mezei futó liga sorozat egyik fordulójának, viszont első ízben rendezi meg egyidőben a Sport XXI program mezei versenyével. Mindkét erőpróbát Nemesvámoson tartjuk meg november 11-én, 10.00 órától.

A Sport XXI. versenyre U11 és U13-as korosztályokat várunk, a résztvevőknek 1500 és 2250 méteres távokat kell teljesíteniük. Egyéni és csapatversenyt is hirdetünk: klubonként nyolc futó helyezési pontjainak összegét nézve alakul ki a végső sorrend. Az U13-asoknál maximum négy fiú eredménye számít bele a helyezésbe.

A mezei futó liga sorozat harmadik fordulója kölyök futással indul 11.45 órától, a 2010-12-ben született gyerkőcöknek 1000 méteres etapot kell teljesíteniük.

A serdülő korosztályban a lányok három kilométert, a fiúk négyet futnak. Az ifjúsági ligában nemek szerint négy és öt kilométer vár az indulókra, a junior és a felnőtt nők öt kilométeren, míg a junior és felnőtt férfiak hét kilométeren mérik össze erejüket.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, új útvonalat kellett kijelölni, mert a tavalyi egy részén épült meg az új óvoda.

- Nem szerettünk volna új helyszínt keresni, mert Nemesvámos remek házigazdája a versenynek. Az új pálya kijelölése új kihívásokat is jelentett, mert az út egyes szakaszai átvezetnek a patakon is, így két átmeneti hidat is fel kell építenünk. Az ötlet és a kivitelezés Szemán János kollégám munkáját dicséri, valamint támogatókat is találtunk, akik az építési anyagokat biztosítják – mondta el az ügyvezető.

Kiderült hogy, az ország minden pontjáról több mint háromszáz indulót várnak a szervezők. A VEDAC természetesen minden korosztályban indít versenyzőket, akik több kategóriában is éremesélyesek.