Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Tizenharmadik lett Péringer Márk

2018. október 15., hétfő
Felszakadt ujjal is helyt állt a buenos airesi ifjúsági olimpián Péringer Márk, egyesületünk diszkoszvetője.

Az argentínai Buenos Airesben még jelenleg is zajlik a harmadik ifjúsági olimpia. A VEDAC diszkoszvetője, Péringer Márk a tizenharmadik helyen végzett.


Péringer Márk és Mozsdényi Dávid

Az olimpián ezúttal új szisztéma szerint bonyolították le a diszkoszvető viadalt. A fiatalok két selejtezőben dobhattak, az itt elért legjobb eredményük összeadódott, és így alakult ki a végeredmény.

- Márknak nem volt szerencséje, ugyanis az elutazás előtti másfél hétben egyáltalán nem tudott edzeni, középfül gyulladást kapott, magas lázzal feküdt otthon, s a betegség az egyensúly érzékére is kihatással volt. Végül egy felhozó tréningen tudott részt venni – mondta Mozsdényi Dávid, Márk edzője.

Mint kiderült, kint Argentínában napról napra jobban érezte magát Márk, s ez az edzéseredményein is meglátszott.

- Az első selejtező alatt szakadt az eső, s az egyik sorozatban el is csúszott Márk, érthető, hogy ezek után nem tudott olyan jó eredményt elérni, 49.37 méterig jutott. A második fordulóban már jobban teljesített, 50.54 métert ért el, bár lehetett volna jobb is, hiszen felszakadt az ujja, ami folyamatosan vérzett és ez nagyban befolyásolta a teljesítményét. Összességében 99.91 méterrel a tizenharmadik helyen végzett – összegzett Mozsdényi.

Az edző hozzátette, Márk mindössze másfél éve foglalkozik diszkoszvetéssel, s ez alatt 14 métert fejlődött, és kijutott két világversenyre is.

- Szerintem egy jó alapozással Márk tovább javulhat, annak ellenére, hogy már a junior korosztályba lép át és 1.75 kilós szerrel kell majd dobnia. Szeretnénk a télen megfelelő alapokat lerakni ahhoz, hogy jövőre részt vehessen a svédországi junior Eb-n. Ha Márk a várt ütemben fejlődik tovább, akkor pedig a két év múlva esedékes junior világbajnokságon döntőre is esélyes lehet – fogalmazott Mozsdényi Dávid.

A buenos airesi ifjúsági olimpia október 18-án ér véget, akkor tartják a záró ceremóniát is.