Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 25. csütörtök // Márk névnap

Közel félezren sportoltak

2018. október 04., csütörtök
Futó, ugró és dobószámokban mérhették össze tudásukat a gyerekek a huszonnegyedik alkalommal megrendezett Köztársaság Kupán, amelyet a veszprémi Báthory iskola és egyesületünk, a VEDAC közösen rendezett meg.

A veszprémi stadionban közel félezren gyűltek össze, harmincnégy megyei iskolából szeptember 27-én. A megye legnagyobb létszámú atlétikai viadalán futó, ugró és dobószámokban hirdettek versenyt. Az eredményeket nemcsak egyéniben és csapatban, hanem iskolák szerint is számítják.

Barták Péterné, a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola igazgatója nyitotta meg az eseményt.

- Intézményünk négy éve rendezi az eseményt és mindig izgalmas, színvonalas versenyeket látunk. Remélem, ez most is így lesz – bizakodott az intézményvezető.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

- Balesetmentes, sportszerű küzdelmet kívánok mindenkinek. Nagy köszönet azoknak, akik részt vettek a szervezésben, emellett kiemelném a résztvevő intézmények, edzők és testnevelők munkáját is – fogalmazott.

- Ilyen sok tehetséges gyerek ritkán fordul meg egyszerre a stadionban, ezért mindig különleges számunkra a Köztársaság Kupa – hangsúlyozta Németh Attila, a társrendező VEDAC ügyvezető igazgatója. - Köszönjük az iskoláknak, illetve a tanároknak a sikeres mozgósítást.


Kungl József

Huszonnégy évvel ezelőtt az eseményt Kungl József álmodta meg. A remek edző, testnevelő idén ünnepelte 70. születésnapját, ezért a VEDAC egy meglepetéssel is készült, a Köztársaság Kupán köszöntötték fel a szakembert.

Különdíjat kapott a viadalra legtöbb diákot mozgósító, benevező testnevelő, ezt az elismerést Máhl Krisztián, a Simonyi iskola tanára vehette át.

A nap végén kiderült, az intézmények közötti versenyben a veszprémiek közül a Simonyi végzett az élen, megelőzve a Báthoryt és a Gyulaffy László iskolát. A megyei iskoláknál a Fekete-Vörösmarty (Ajka) nyert, második a zirci Reguly, harmadik az ajkai Szent István Király iskola lett.