Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Félmaratont is futottak

2014. szeptember 21., vasárnap
Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a harmadik Vehir futógála vasárnap.

Az általános iskolások csapatversenye mellett 2, , valamint 21 kilométeres távra (félmaraton) várta a sportolni vágyókat. A nagy érdeklődést tovább fokozta a kellemes kora őszi idő, így gyakorlatilag zsúfolásig megtelt a rajt helyszínéül szolgáló Fejesvölgy.

A közös bemelegítésen is több százan vettek részt, amit az általános iskolások 6x400 méteres váltó futása követett. A legtöbb diákot a Báthory mozgatta meg, 123 tanulójuk volt jelen a versenyeken, a legjobb időt pedig a Padányi válogatottja érte el.

Több százan vágtak neki a legrövidebb kocogó távnak, kicsik és idősebbek egyaránt nagy lelkesedéssel indultak el a 2 kilométeres futáson. A rajthoz állók közül voltak rendszeresen futók, hobbiból indulók, de olyan is akadt, akinek ez a szakasz is komoly kihívást jelentett, de kitartóan véghezvitte a tervét és beért a célba.

A 7 kilométeres táv teljesítése már némi felkészülést és rendszeres mozgást is igényelt, több profi versenyző is felsorakozott, vagyis ismét szép mezőny gyűlt össze a rajtvonalnál. A teljes mezőnyt figyelve a befutó így nézett ki: Stanley Tarus (18:57), Minczér Albert (19:02), Koszár Zsolt (19:34).

Még dél előtt a nap legnagyobb megmérettetésére készülőkre is sor került, a félmaraton szép számú mezőnye hatalmas taps kíséretében hagyta el a völgyet. Amíg a sportolók a köröket rótták, a színpadon látványos táncbemutató, tombolasorsolás, valamint a korábbi versenyek díjkiosztója szórakoztatta a várakozókat. A félmaratoni távon indulók közül a leggyorsabbaknak alig több mint egy óra kellett a feladat teljesítéséhez, a leggyorsabb Kovács Tamás volt 1 óra 8 perc 42 másodperccel, őt Stanley Tarus (1:09:56), illetve Fonyó Sándor (1:16:21) követte.

Bátran állíthatjuk, a szervezők teljesítették a kitűzött célt, vagyis népszerűsítették a rendszeres mozgás egészségmegőrző szerepének fontosságát, kellemes családi programot kínáltak erre a napra.

forrás: vehirsport.hu