Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 19. péntek // Emma névnap

Nyolc érmet hoztak a dobóatléták

2018. március 09., péntek
Minden korosztályban szereztek bajnoki címeket, érmeket, értékes helyezéseket a VEDAC Dobóakadémia atlétái az idei Téli Dobó Országos Bajnokságokon.

Szombathely adott otthont a korosztályos országos bajnokságoknak. Február 24-én az újoncok, a serdülők és a felnőttek, míg március 3-án az ifik és a juniorok mérték össze tudásukat.

A serdülők kezdték meg az eredmények termelését. Leány diszkoszvetésben Kövér Fanni egyéni csúccsal, 33.95 méterrel bajnoki címet szerzett. Kalapácsvetésben Csatári Jázmin 47.08 méterrel a negyedik, Schvarcinger Dorina 40.14 méterrel az ötödik helyen végzett. Fiú kalapácsvetésben Görföl Benedek 44.85 méterrel holtversenyben hetedik lett.

Az újoncok is hoztak értékes helyezéseket. Fiú kalapácsvetésben Szabó Arnold egyéni csúccsal, 34.18 méterrel a negyedik helyen végzett. Leány diszkoszvetésben Dósa Jázmin Petra 21.46 méterrel szintén negyedik lett.

Felnőtt női kalapácsvetésben Orbán Éva bronzérmet szerzett 60.17 méterrel, férfi diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid 48.60 méterrel a hatodik helyen végzett.

Az ifi és junior OB-n a férfi diszkoszvetést uralta a VEDAC. A juniorok mezőnyében hajszál híján hármas veszprémi siker született. A VEDAC friss szerzeménye, Aranyi Ferenc 47,90 méterrel győzött, Czeller Gábor Sándor 45,70 méterrel második lett, és lemaradt ugyan a dobogóról, de negyedik helyet szerzett Bedegi Bence 45,70 méterrel. Aranyi a diszkoszvetés aranyérme mellett egyéni csúcsot (15.14) lökött súlylökésben, ami a negyedik helyre volt elég.

Az ifiknél Péringer Márk bizonyult a legjobbnak, 52.15 méteres egyéni csúcsával szerezte meg a bajnoki címet, amit egy súlylökésben szerzett hatodik hellyel (13.96) fejelt meg.

Junior férfi kalapácsvetésben két érem is jutott a VEDAC-nak. Czeller Gábor Sándor 66.35 méterrel ezüstérmet, Barcza Balázs 59.87 méterrel bronzérmet szerzett, valamint hosszabb kihagyás után hatalmas egyéni csúcsot (55.30) szerző Cserháti Simon ötödik helyezésével mutatta meg magát. Ifjúsági kalapácsvetésben Minyó Bence szintén ötödik (50.80) lett.

A női mezőnyben sem maradtak érem nélkül a veszprémiek, ifi kalapácsvetésben Gombás Petra 55,17 méterrel bronzérmet szerzett, Pacher Alexandra pedig az ötödik helyet szerezte meg 53.58 méterrel.

A versenyzőket Zentai Tibor dóbóakadémia vezető és Török Krisztián szakmai igazgató irányítása mellett Orbán Éva, Mozsdényi Dávid, Páli Viktor és Máhl Krisztián készítették fel.

- Gratulálok minden dobogós helyen végzett és jó teljesítményt nyújtó versenyzőnknek, valamint az edző kollégáknak! Maradtak bennünk bőven tartalékok, azon fogunk dolgozni, hogy a nyári szezonban mindenki a lehető legjobb eredményeket érje el – értékelt Török Krisztián szakmai igazgató.