Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 26. péntek // Ervin névnap

Hétszázan versengenek az idei Köztársaság Kupán

2017. október 08., vasárnap
Huszonnyolcadik éve látta vendégül Veszprém megye fiatal atlétáit a Köztársaság Kupa. Idén hat atlétikai számban: rövid- és hosszútáv futásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban mérték össze tudásukat megyénk általános iskolás diákjai.

Az esemény szerda délelőtti ünnepélyes megnyitóján Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a fiatalokat. Felszólalásában azon testnevelőtanárok, pedagógusok és szervezők érdemeire hívta fel a figyelmet, akik nélkül nem működhetne közel harminc éve ez a rendezvény.

Az eseménynek otthont adó Veszprém város alpolgármestere, Némedi Lajos is kiemelte a szervezők érdemeit, majd a gyerekekhez szólt. ­– Ezen a napon ti, fiatal sportolók vagytok a legfontosabbak. Szívből kívánom nektek, hogy érezzétek jól magatokat, s hogy jó élményekkel, eredményekkel gazdagabban térjetek haza.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója elárulta, azon dolgoznak, hogy eleget tegyenek annak a felmerülő igénynek, amely a középiskolás korosztályt is bevonná a versengésbe.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a veszprémi Egyetemi Stadionban gyűlt össze az ifjúság, hogy megmérkőzzenek egymással. A hétszáz versenyző rövid- és hosszútáv futásban, kislabdahajításban, súlylökésben, magas- és távolugrásban próbálhatta ki magát az egésznapos viadalon, melynek zökkenőmentes lebonyolítását a Báthory iskola szervezőcsapata biztosította. Csapatversenyt is hirdettek: a versengő iskolák diákjai egy pontversenyben is részt vettek. A szerzett pontok összesítése után pedig fény derül arra, hogy melyik köznevelési intézmény a legsportosabb megyénkben.

Forrás: vehirsport.hu