Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 23. kedd // Béla névnap

Kéri Bianka révén hazai siker is született a Balaton Bajnokságon

2017. július 25., kedd
Egyesületünk kiválósága magabiztosan nyerte a 800 méteres síkfutást a hazai rendezésű viadalon.

Immáron 59. alkalommal rendezték meg Veszprém legrangosabb atlétikai viadalát, a Balaton Bajnokságot. Idén a nemzetközi nagydíjjal egy időben az utánpótláskorúak is megmérettek, ők a Kis Balaton Bajnokság kereteiben csaptak össze a Wartha Vince utcai stadionban.

Az esemény hivatalos megnyitóján Halmay György, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke a veszprémi sportélet szerves részének nevezte a Balaton Bajnokságot. – Nekünk, veszprémieknek a Balaton Bajnokság nem a vizes világbajnokság árnyékában, hanem amellett egy kiemelt fontosságú rendezvény – tette hozzá.

Ezt követően a VEDAC szenior atlétáját díjazták. A nyolcvanöt esztendős Pallai Gyula szenior futó és távolugró a nevével ellátott mezt vehetett át a klub elnökétől, Németh Attilától.


Pallai Gyula szenior futó és távolugró a nevével ellátott mezt vehetett át a klub elnökétől, Németh Attilától

Az egész napos viadalon öt ország több mint háromszáz atlétája versengett egymással. A VEDAC versenyzője, Kiss Gergő remekül szerepelt: a hazai pálya egyéni csúcsot (1:48:13), s második helyet jelentett számára 800 méteren.

Ötezer méteren is volt veszprémi dobogós. Szögi István egy hete még az U23-as Eb-n remekelt, most a lengyelországi kontinenstornán futott idejétől (14:18.06) jócskán elmaradva a harmadik helyen ért célba (14:45.65). A klasszikus sprint számban, 100 méteren Kéri Bettina szintén harmadik lett, ideje 12.24 volt.

Testvére, Kéri Bianka – aki nemrégiben 800 méteren sikeresen kvalifikálta magát a jövő évi felnőtt Európa-bajnokságra – nem hagyott kérdést, közel tíz másodperces előnnyel verte a mezőnyt a kétkörös távon (2:04.16). A dobogó legalsó fokára is VEDAC-os sportoló állhatott fel: Bányai Petra 2:13:78-at futott.

Ötezer méteren mindössze ketten álltak rajthoz a nőknél, a futamgyőztes Ladányi Fruzsina, a VEDAC futója így is idei legjobbját produkálta.

Kalapácsvetésben Orbán Évának drukkolhattak a hazai szurkolók. A sérüléssel is küszködő dobó 61.58 méteres eredményével ötödik lett.

forrás: vehirsport.hu