Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 18. csütörtök // Andrea névnap

Jól szerepeltünk az országos bajnokságon

2017. március 14., kedd
A legtöbb érmet a Vedac szerezte meg a Kecskeméten rendezett Magyarország 109. Mezeifutó Országos bajnokságon.

Gregor László megvédte mezei bajnoki címét, Bőhm Lilla tavalyi bronzérmét váltotta aranyra Magyarország 109. Mezeifutó Országos bajnokságán. A Kecskeméten megrendezett nagy hagyományú versenyen a férfiaknál Kovács Benjamin és Szögi István állhatott még fel a dobogóra - Juhász Balázs, Jenkei Péter és Hováth György előtt. A férfi bajnokság első hat helyezettje a Fancsali András emlékverseny díjazásában is részesült.

A női felnőttek befutójában a győztest a címvédő Kácser Zita és klubtársa, Gulyás Vera követte dobogós helyen a célban. A táv teljesítése alapján U23 bajnokot is hirdettek, Kovács Benjamin és Weiler Virág nyakába került a korcsoport aranyérme.

A további utánpótlás bajnokságok győztesei, juniorok: Lendvai András és Pavuk Tira – ifjúságiak: Palkovits István és Lendvai Luca – serdülők: Zsetnyai Ákos és Horváth Karolina – újoncok: Kovács Ferenc és Csuta Dorottya.

Az OB-n egyéniben és csapatban összesen 11 szakosztály nyert bajnokságot, legtöbbet a VEDAC/6 első hellyel.Őket követi a „dobogón” a Kopp Békéscsabai AC/5 és a Győri AC/3 arannyal.

Legeredményesebb klubként a Munka vándordíjat az évek óta a mezeifutás fontosságára hangsúlyt fektető és az OB-kon sikeres VEDAC atlétái vehették át ismét.