Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 30. kedd // Katalin, Kitti névnap

Akikre büszkék lehetünk

2016. december 10., szombat
Kéri Biankát, Gombás Petrát és Renkó Evelint is díjazták a megye legjobb sportolóinak gáláján a megyeházán.

A VEDAC futónője, Kéri Bianka a felnőtt női korosztály kategóriájában nyert. Tóthné Stupián Anikó tanítványa évek óta a legjobb 800-as az országban. Gombás Petra kalapácsvető a serdülő korcsoportban, Renkó Evelin futó pedig az ifjúsági lányok között kapott díjat. A gyermek kategóriát a lányoknál a korosztályos Európa-bajnok Gaál Zsóka, a Tapolcai Városi SE sakkozója nyerte. A fiúknál Bálint Benedeket szólították. A Veszprémi Honvéd SE tájfutója idén érmet éremre halmozott az országos versenyeken.

A serdülő korcsoportban Gombás Petrán kívül Kerner Martint, a Herendi Modellező SE világkupagyőztes modellezőjét díjazták.
A junior hölgyek között idén Érdi Mária, a Tihanyi Hajós Egylet vitorlázója végzett az élen. A junior fiúknál Rasovszky Kristófot, a Balaton Úszó Klub úszóját emelték ki.

A felnőtt férfiaknál pedig Rédli Andrást, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub kiválóságát választották a kategória legjobbjának, aki a riói olimpián a párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmet szerzett.

A szenioroknál szintén két atlétát méltattak: Gosztolai Mária dobóatléta és Noé József rövidtávfutó kapta az elismerést. A csapat kategóriát a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes nyerte. A speciális sport kategóriában négy díjat is kiosztottak. Csere Adrienn magasugró, Barad Edina asztaliteniszező, Orsós Szilvia távolugró és Takács Szimonetta magasugró vehette át a megye legjobbjának járó díszes oklevelet és jutalmat.

A Veszprém megyei önkormányzat és a Veszprém megyei sportszövetség évek óta közösen osztja ki a megye legjobb sportolóinak járó elismerést.