Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. április 29. hétfő // Péter névnap

Fókuszban a szintteljesítés

2016. június 08., szerda
Az idei év legrangosabb veszprémi rendezésű atlétika versenyén, a Balaton Bajnokságon lehetőség nyílik kvalifikációt szerezni a júliusi Európa-bajnokságra és az augusztusi Riói Olimpiára.

A június 12-én, vasárnap megrendezésre kerülő 58. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságra 457 atléta nevezett, köztük az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián is.

Az egyik utolsó és egyben remek lehetőség a Balaton Bajnokság a magyar atléták számára teljesíteni az Európa-bajnokság kiküldetési szintjét, de akár a Riói Olimpiára is repülőjegyet lehet váltani.

A hazai versenyzők között a negyedik olimpiájára készülő Orbán Éva és a tavalyi U23-as Európa-bajnokság bronzérmese, Pásztor Bence is dobókörbe áll. A kontinensviadalon már biztosan ott lesznek, de az olimpiai részvételüket is bebiztosíthatják hazai pályán.

Az elmúlt évek világversenyein részt vett VEDAC-os atléták közül megméreti magát a férfi mezőnyben 800 méteren Kiss Gergő, 5000 méteren Minczér Albert és Szögi István Dániel, a nők között kalapácsvetésben Fertig Fruzsina, 3000 méter akadályon Somogyi Anett, női 100 méteren és 400 méter gáton Renkó Evelin.

A felnőtt versenyszámokat a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) pénzdíjas versenysorozata, az Atlétikai Magyar Szuper Liga keretében rendezik, valamint junior és serdülő korosztályban is lesznek ligaversenyek.

A rangos atlétikai viadalon emlékversenyek keretében emlékeznek meg Szabó Ernő mesteredzőről, Dr. Sipőcz József és Mozsdényi József edzőről és sportvezetőről, Patinszki András edzőről, Stark Barbara, Strenner Judit és Bodó Gábor atlétáról, valamint Tungli József szenior atlétáról és sportvezetőről..

A harmadik alkalommal kiírt Kis-Balaton Bajnokság kísérőprogram keretében a Mindenki 100-as elnevezésű versenyen bárki kipróbálhatja magát 100 méteren, az elsősorban amatőrök számára kiírt versenyen minden indulónak pontosan lemérik az eredményét. A gyerekek 60 méteren, 300 méteren, 800 méteren, távolugrásban és kislabda hajításban mérethetik meg magukat. A Kis-Balaton Bajnokságra is több száz résztvevőt várnak a szervezők, a versenyszámokra a helyszínen lehet nevezni.

A rendezők minden indulónak sikeres felkészülést, sportszerű, sérülésmentes versenyzést kívánnak, és természetesen szeretettel várnak minden érdeklődőt a 13:30-kor kezdődő rendezvényen.