Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 04. szombat // Mónika névnap

Méltóképpen zárták az évadot

2015. október 27., kedd
247 nevezést regisztráltak a VEDAC Évadzáró Dobóversenyén, Fertig Fruzsina és Rába Dániel bizonyult a legjobbnak.

Október 17-én rendezték a VEDAC hagyományos Évadzáró Dobóversenyét. A 200 nevezést is meghaladó létszám már igényelte volna, hogy kétnapos versenyt rendezzen a VEDAC, de a résztvevő klubok kérésére idén is egy napba sűrítették be a programot. A reggel fél 9-től este 7-ig tartó versenyen megállás nélkül, párhuzamosan két pályán zajlottak a kalapácsvetés, diszkoszvetés és súlylökés versenyszámok.

A felnőtt világbajnokságon részt vett veszprémi atléták már megérdemelt pihenőjüket töltik, így Orbán Éva, Pásztor Bence és Hudi Ákos sem indult a versenyen, ennek ellenére születtek remek eredmények. A folyamatosan növekvő indulói létszám és az elért eredmények is igazolják a VEDAC Dobóakadémiában folyó szakmai munkát.

A hazaiak legkiemelkedőbb eredményét Fertig Fruzsina érte el, aki 64,20 méterrel nyerte a felnőtt női kalapácsvetést (4 kg), Molnár Boglárka 56,92 méterrel harmadik lett. A szezon végén mindenképpen biztató a 64 méter feletti eredmény, amivel Fertig Fruzsina a verseny legeredményesebb női atlétájának járó serleget is átvehette. A legjobb férfi atléta a szombathelyi Rába Dániel lett, aki az ifjúsági kalapácsvetést (5 kg) nyerte 74,33 méterrel.

Több veszprémi fiatal tehetség is dobogóra állhatott. Barcza Balázs megnyerte a serdülő kalapácsvetést (4 kg) 61,31 méteres eredménnyel, Cserháti Simon a harmadik (58,55) helyet szerezte meg. Leány újonc kalapácsvetésben (2 kg) Csatári Dominika bronzérmet vehetett át 46,76 méterrel, majd diszkoszvetésben (0,75 kg) is harmadik lett (19,32).

Gyermek fiú diszkoszvetésben (0,75 kg) Székelyhidi Zalán megnyerte a versenyt (28,30), serdülő diszkoszvetésben (1 kg) Bedegi Bence a harmadik helyet szerezte meg 48,05 méterrel. Férfi ifjúsági diszkoszvetésben (1,5 kg) is volt veszprémi dobogós, Czeller Gábor 45,07 méteres eredményével a második helynek örülhetett. A női ifjúsági diszkoszvetést (1 kg) a várakozásoknak megfelelően Kálmán Alexandra nyerte 41,70 méterrel.

A VEDAC Dobóakadémiája remek évadot tudhat maga mögött. Három atléta – Orbán Éva, Pásztor Bence és Hudi Ákos – is részt vehetett a felnőtt világbajnokságon, Pásztor Bence bronzérmet szerzett az utánpótlás EB-n, Fertig Fruzsina szintén az utánpótlás EB-n lett ötödik, Kálmán Alexandra pedig részt vehetett a junior kontinensviadalon. A világversenyek mellett természetesen számos magyar bajnoki címmel és éremmel is büszkélkedhetnek a VEDAC dobóatlétái.