Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club
2024. május 06. hétfő // Ivett névnap

Értékes eszközök leltek gazdára

2015. október 18., vasárnap
Nagy létszámú rendezvényeken vehették át a veszprémi általános iskolák a MASZ által biztosított eszközcsomagokat a VEDAC közreműködésével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) között, sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása céljából létrejött támogatási szerződés eredményeként két veszprémi általános iskola jutott nagy értékű kölyökatlétikai eszközcsomaghoz.

A Magyar Atlétikai Szövetség Kölyökatlétika programjának keretén belül, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) javaslatára a Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola és a Deák Ferenc Általános Iskola együttesen 975.000 Ft értékű kölyökatlétikai eszközcsomagot vehetett át október elején.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója elmondta, hogy mindkét iskolával nagyon szoros a klub együttműködése, több atlétikai csoport is működik az iskolákban, és közösen bonyolítanak le atlétikai versenyeket is.

Az eszközcsomagok ünnepélyes átadására mindkét iskola esetében egy nagy sportrendezvényen került sor. A Báthory iskola és a VEDAC közösen rendezte meg a Köztársaság Kupa atlétikai versenyt, ahol 35 Veszprém megyei általános iskola közel 700 diákja vett részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésen a báthorys diákok nagy lelkesedéssel vették birtokba az eszközöket.

Barták Péterné iskolaigazgató kiemelte, hogy a megye egyetlen köznevelési típusú sportiskolájaként fontosnak tartja a minden sportág alapját képező atlétika felkarolását, amiben a VEDAC-ban remek partnerre talált.

A Deák Ferenc Általános Iskolában is jó helyre kerültek a kölyökatlétikai eszközök. A hagyományos Deák Futáson öt helyi iskola diákjai álltak rajtvonalhoz, a résztvevők száma meghaladta az 1000 főt, az eredményhirdetésen pedig a diákok és a szülők részéről is tapsvihar fogadta az eszközcsomagok átadásának bejelentését.

Horváth Szilárd iskolaigazgató a legnagyobb létszámú veszprémi általános iskola vezetőjeként prioritásnak tartja a diákok rendszeres testmozgását, amiben az atlétika, mint az egyik legkönnyebben űzhető sportág és VEDAC, mint az ország egyik legeredményesebb atlétikai klubja, nagy segítséget nyújt.

Az eszközcsomagokban megtalálhatók klasszikusan az atlétikában használt eszközök, mint a váltóbotok, a műanyag gátak, a szivacs gerelyek és a műanyag diszkoszok, de olyanok is, melyek más mozgásformákhoz is remekül használhatóak, mint például a stopperórák, a gumiszalagok, a jelzőtányérok és a bóják. Az eszközök a VEDAC tulajdonát képezik, de az iskolákban kerültek elhelyezésre.